De dood krijgt extra glans! Bandai Namco heeft vandaag aangekondigd dat Dark Souls II naar de next-gen platforms komt. De nieuwe versie genaamd Dark Souls II: Scholar of the First Sin zal naast de originele Dark Souls II content ook de complete DLC add-on The Lost Crowns trilogie bevatten. De PS4, Xbox One en PC versies zullen verbeterde graphics hebben en gebruik maken van de extra kracht van deze platforms om betere online mogelijkheden te bieden.

Daarnaast belooft Scholar of the First Sin extra in-game content voor de main game van Dark Souls II, met nieuwe NPC’s om te ontdekken, nieuwe en nog dodelijkere vijanden, nieuwe in-game events en algemene gameplay verbeteringen. Deze extra content zal ook voor iedereen die Dark Souls II reeds heeft gratis toegankelijk zijn middels een update patch.

Bezitters van de PS3 en Xbox 360 consoles kunnen ook uitkijken naar Dark Souls II: Scholar of the First Sin, zij het uiteraard zonder de nieuwe grafische opsmuk, maar wel met alle aanzienlijke extra DLC content.

Dark Souls II: Scholar of the First Sin zal vanaf 3 april 2015 verkrijgbaar zijn voor PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360 en PC.