Naar aanleiding van de Tokyo Game Show werd vandaag een nieuwe gameplay trailer voor The Evil Within, de nieuwe survival horror game van game director Shinji Mikami, vrijgegeven.

De game wordt ontwikkeld door Shinji Mikami zelf en het team bij Tango Gameworks, en men beoogt met deze game de belichaming van pure survival horror te bewerkstelligen.  Gedetailleerde omgevingen, gruwelijke angst en een gecompliceerd verhaal vormen volgens de makers een innemende wereld.  Met beperkte middelen tot je beschikking zul je vechten om te overleven en pure angst doorstaan in deze mix van horror en actie.

Detective Sebastien Castellanos en zijn partners komen ter plaatse om een gruwelijke massamoord te onderzoeken.  Nadat hij getuige was van de afslachting van zijn collega’s door een mysterieuze kracht, loopt hij zelf in de hinderlaag en wordt hij bewusteloos geslagen. Wanneer hij ontwaakt, lijkt hij terechtgekomen in een verknipte wereld waar afschuwelijke schepsels tussen de doden ronddwalen. Sebastian begint aan een angstaanjagend avontuur met als doel te overleven en te ontdekken wat er achter dit onvoorstelbare kwaad zit.

The Evil Within zal op dinsdag 14 oktober beschikbaar zijn voor Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, PlayStation 3, en PC